Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. I dag är vi stadens näst största stadsdelsområde med ca 130 000 invånare. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.
Kom och var med och utveckla vår familjehemsvård!
Nu söker vi en familjebehandlare till vårt treåriga projekt förstärkt stöd till familjehem, till Familjeenhetens familjevård.
Arbetsbeskrivning
Förstärkt stöd till familjehem är ett treårigt projekt med medel från Sociala investeringsfonden som sker i samverkan mellan Hägersten-Älvsjös och Skärholmens familjehemsvård.
Socialnämndens ansvarar för att noga följa och utvärdera vården av den unge i familjehemmet och stadsdelsförvaltningen möter allt oftare placerade barn och unga i familjehem där det finns behov av förstärkande insatser för att undvika avbrott/omplacering av barnet - ett så kallat sammanbrott. Flera barn har idag ett större behov av ett omfattande stöd som kräver mer resurser och kompetens hos familjehemmet. Utifrån detta har Hägersten Älvsjö-stadsdelsförvaltning tillsammans med Skärholmens stadsdelsförvaltning utarbetat en ny arbetsmodell utvecklad för att möta upp det ökade behovet av stöd till familjehemsplacerade barn.
Du kommer som familjebehandlare, tillsammans med en Marte-Meo-terapeut, tillhöra familjevården och arbeta i vårdens alla faser. Arbetet är flexibelt utifrån de placerade barnens/de ungas behov och kan ligga till grund för bedömningar av umgänge samt även medverka i bedömningar om det finns förutsättningar för en återförening mellan barn och föräldrar. Ditt arbete kommer att bedrivas i nära samarbete med Marte Meo-terapeuten, barnsekreterare och familjehemssekreterare på familjevården men även kollegorna i Skärholmen som arbetar inom ramen för samma projekt.
Som familjebehandlare arbetar du med förändring och stöd till barnets/familjers utveckling. Enheten arbetar utifrån ett systemteoretiskt förhållningssätt och med fokus på förändringsarbete samt förstärka det som redan fungerar bra. Metoder som används på enhetens öppenvård är bl.a. föräldrastödsprogram Circle of Security/Trygghetscirkeln samt skattning av förändring (Outcome Rating Scale, ORS, Session Rating Scale, SRS) som är en standardiserad bedömningsmetod som används inom modellen Feedback Informed Treatment (FIT). Vi har även andra behandlingsmetoder som Tryggare Barn, och rePulse. Familjeenheten är även i full gång med att implementera Signs of Safety i alla grupper.
Utifrån projektet Förstärkt stöd till familjehem kommer familjevården nu få ytterligare möjligheter att utveckla och kvalitetssäkra vården för de familjehemsplacerade barnen.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
- Socionomexamen eller likvärdig utbildning.
- Vidareutbildning motsvarande steg 1 i psykoterapi eller systemteoretisk utbildning.
Meriterande
- Att ha jobbat inom familjehemsvård eller barn och unga-myndighetsutövning.
- Erfarenhet av behandlingsarbete med fokus på barn och ungdomar, deras föräldrar och övriga nätverk.
Inom familjevården reser vi mycket, därför behöver du ha B-körkort. Visst kvälls-/helgarbete kan komma att ingå i tjänsten. I projektet kommer det finnas goda möjligheter för kompetensutveckling i form av både handledning och utbildning. Det kommer också att finnas stora möjligheter att vara med och forma arbetet.
Vi söker dig som är trygg, flexibel, stabil och har självinsikt. Du är uthållig och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Dessutom är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har god samarbetsförmåga. Du är kreativ och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar individer. Vi kommer att fästa stor betydelse vid personlig lämplighet.
Arbetsplatsbeskrivning
Arbetsplatsen är belägen vid Telefonplan med närhet till kommunikationer och många lunchrestauranger.
Familjeenheten ansvarar för både myndighetsutövning och serviceinsatser. Familjeenheten består idag av mottagningsgrupp, fyra utredargrupper, ett placeringsteam, två familjevårdsteam samt stadsdelens öppenvård. Familjevården består av 18 medarbetare och är uppdelad i två team som leds av biträdande enhetscheferna Tina och Sara. I teamen har vi många års erfarenhet och olika kompetenser. Vi gillar vårt jobb, har kul tillsammans och har ett äkta engagemang för de barn, ungdomar och familjer vi dagligen möter i arbetet. Vi ser fram emot att vår sammantagna kompetens kommer utökas ytterligare när du tillsammans med en Marte Meo-terapeut ansluter till familjevården!
Hos oss har du möjlighet att köpa ett subventionerat träningskort som gäller på stadens simhallar och gym. Du får även friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme/vecka. Vi tillämpar vinter- och sommararbetstid samt flextid.
Vi ser mångfald som berikande och vi vill att vårt familjevårdsteam ska bestå av medarbetare som speglar samhällets mångfald.
Vi tror på långsiktighet i våra anställningar och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.
Urval och intervjuer kan ske löpande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.